Registreren en Account

Om uw hhuisdier op uw naam te registreren, dient u een account aan te maken. Voor instructies over het aanmaken van een account, kunt u de handleiding raadplegen.

Volg daarna deze stappen:

1. Log in op uw account.
2. Vul de gevraagde gegevens in en klik op 'Opslaan'. 
3. De registratie is nu gereed. Na het voldoen van de betaling is uw huisdier officieel geregistreerd.

U kunt zelf bepalen welke van uw gegevens getoond worden bij een opvraag. Dit kunt u instellen onder "Mijn gegevens" in uw account.

Wilt u controleren of uw huisdier goed geregistreerd is? Gebruik dan deze link

Het is belangrijk dat de vorige eigenaar zich afmeldt als eigenaar. Helaas wordt dit soms vergeten. Nadat u de hond op uw naam heeft geregistreerd, kunnen wij de afmelding van de vorige eigenaar voor u regelen. Stuur ons hiervoor een berichtje via WhatsApp op 06-12214868 of mail ons. Vergeet niet het chipnummer te vermelden en graag uw postcode huisnummer.

 

account aanmaken, zie handleiding.
Controleren of uw huisdier goed geregistreerd is kan via deze link.

H

Controleer als eerste of uw registratie nog op orde is. Dit kunt u doen door in te loggen op uw account. Kijk dan bij ‘Mijn gegevens’ of in ieder geval uw telefoonnummer is aangevinkt en nog klopt. Eventueel kunt u via www.chipnummer.nl controleren hoe u gevonden wordt.

Meestal wordt, als een huisdier wordt gevonden, eerst contact opgenomen met de dierenambulance en/of dierenasiel. Meld daarom bij de dierenambulance en het dierenasiel dat uw huisdier wordt vermist. U kunt ook melding doen bij Amivedi, een vrijwilligersorganisatie voor vermiste en gevonden huisdieren, via www.amivedi.nl.
Daarnaast is het verstandig om in de omgeving op zoek te gaan naar uw vermiste huisdier.

Maak uw registratie op orde, zodat uw huisdier klaar staat voor registratie. Neem vervolgens contact met ons op. Wij kijken dan hoe we dit oplossen.

Er is de mogelijkheid om te kiezen voor een kortingkaart (zie strippenkaart). U heeft dan 4 registraties voor €12,- excl. btw,  oftewel maar €3,- per registratie. Een geboortemelding kost €2,50 per pup.

Dit zijn in vergelijking met andere aanbieders echt bodemprijzen!

Heeft u een groter aantal huisdieren zoals dit het geval is bij stichtingen, dierenasiels of fokkers kies dan voor een professioneel account. Meer hierover op www.chipadmin.nl of neem contact met ons op.

Geboortemelding is € 2,50 (excl btw) per pup. Afvoermelding(en) zijn gratis.

U kunt uw huisdier gewoon registreren, vraag aan de vorige eigenaar om zich als eigenaar af te melden. Wil dit niet lukken mail of WhatsApp het chipnummer, uw postcode en huisnummer met verzoek vorige eigenaar af te melden. Wij nemen dan contact op met de vorige eigenaar.

Hoe u een huisdier kunt afmelden bij overlijden

1. Log in op uw account.
2. Ga naar "Mijn Dieren".
3. Klik op het chipnummer van het betreffende huisdier. De gegevens van het dier worden geopend.
4. Scrol naar beneden en klik op "Afmelden".
5. Selecteer de juiste optie die van toepassing is.
6. Vul de datum in en klik op "Opslaan".

 

De wetgever heeft bedacht dat  iedere eigenaar zelf verantwoordelijk is voor de registratie.

Doet u uw hond over aan een ander dan moet u zelf uw hond afmelden dit moet u doen binnen 14 dagen naar dat uw hond na een andere eigenaar is gegaan. 

De nieuw eigenaar moet binnen 14 dagen de hond registreren op zijn naam, hiervoor maakt hij een eigen account aan.

De afvoermelding en registratie worden geregistreerd op datum . Oude en nieuwe eigenaar hoeven niet te wachten op elkaar met het registreren of afmelden. 

Als er problemen zijn met afvoermelden laat het ons dan weten. 

Klik op chipnummer, gegvens dier wordt geopend scrol naar onder 
klik op afmelden 
vul de gevraagde gegevens in en kies opslaan.