Registreren en Account

Om uw hond op uw naam te zetten moet u een account hebben. Voor een account aanmaken, zie handleiding.

In uw account klikt u op  

Vul de gevraagde gegevens in en klik op opslaan. De registratie staat nu klaar. Na voldoen van de betaling is uw huisdier geregistreerd. De nodige meldingen voor uw hond zijn dan gedaan. Welke gegevens van u bij opvraag getoond worden stelt u in bij “Mijn gegevens” in uw account.

Controleren of uw huisdier goed geregistreerd is kan via deze link.

Het is de bedoeling dat de vorige eigenaar zich afmeldt als eigenaar. Helaas wordt dit weleens vergeten. Nadat u de hond op uw naam heeft geregistreerd kunnen wij voor afmelden van vorige eigenaar zorgen.  Stuur ons hiervoor dan een berichtje via WhatsApp (06-12214868) of mail ons. Vermeld het chipnummer

Controleer als eerste of uw registratie nog op orde is. Dit kunt u doen door in te loggen op uw account. Kijk dan bij ‘Mijn gegevens’ of in ieder geval uw telefoonnummer is aangevinkt en nog klopt. Eventueel kunt u via www.chipnummer.nl controleren hoe u gevonden wordt.

Meestal wordt, als een huisdier wordt gevonden, eerst contact opgenomen met de dierenambulance en/of dierenasiel. Meld daarom bij de dierenambulance en het dierenasiel dat uw huisdier wordt vermist. U kunt ook melding doen bij Amivedi, een vrijwilligersorganisatie voor vermiste en gevonden huisdieren, via www.amivedi.nl.
Daarnaast is het verstandig om in de omgeving op zoek te gaan naar uw vermiste huisdier.

Maak uw registratie op orde, zodat uw huisdier klaar staat voor registratie. Neem vervolgens contact met ons op. Wij kijken dan hoe we dit oplossen.

Er is de mogelijkheid om te kiezen voor een kortingkaart (zie strippenkaart). U heeft dan 4 registraties voor €12,- excl. btw,  oftewel maar €3,- per registratie. Een geboortemelding kost €2,50 per pup.

Dit zijn in vergelijking met andere aanbieders echt bodemprijzen!

Heeft u een groter aantal huisdieren zoals dit het geval is bij stichtingen, dierenasiels of fokkers kies dan voor een professioneel account. Meer hierover op www.chipadmin.nl of neem contact met ons op.

Geboortemelding is € 2,50 (excl btw) per pup. Afvoermelding(en) zijn gratis.

U kunt uw huisdier gewoon registreren, vraag aan de vorige eigenaar om zich als eigenaar af te melden. Wil dit niet lukken mail of WhatsApp het chipnummer, uw postcode en huisnummer met verzoek vorige eigenaar af te melden. Wij nemen dan contact op met de vorige eigenaar.

Afmelden bij overlijden huisdier doet u door in te loggen op uw account ga naar mijn dieren en kiik op chipnummer van het betreffend huisdier. registratie van dier wordt geopend.

Scrol naar onderen klik op afmelden  selecteer wat van toepassing is vul datum in en kies opslaan.

 

De wetgever heeft bedacht dat  iedere eigenaar zelf verantwoordelijk is voor de registratie.

Doet u uw hond over aan een ander dan moet u zelf uw hond afmelden dit moet u doen binnen 14 dagen naar dat uw hond na een andere eigenaar is gegaan. 

De nieuw eigenaar moet binnen 14 dagen de hond registreren op zijn naam, hiervoor maakt hij een eigen account aan.

De afvoermelding en registratie worden geregistreerd op datum . Oude en nieuwe eigenaar hoeven niet te wachten op elkaar met het registreren of afmelden. 

Als er problemen zijn met afvoermelden laat het ons dan weten.