Huisdier registreren vraag en antwoorden


U bent de eerste Nederlandse eigenaar van de hond, u moet dan van de hond een importmelding laten doen door uw dierenarts. 
Hiervoor moet u beschikken  over een zgn UBN nummer niet bedrijfsmatig dit UBN nummer moet u aanvragen bij RVO dit doet u met uw Digid

Alles over ubn zie veel gestelde vragen UBN

Kosten voor een UBN (Uniek Bedrijfsnummer) voor niet-bedrijfsmatige doeleinden bedragen eenmalig € 19,-.

De kosten voor een importmelding via een dierenarts verschillen per dierenarts. U kunt uitgaan van een bedrag tussen € 50,- en € 80,-, gebaseerd op een consult plus de importmelding.

Daarnaast kunt u, indien gewenst (het is niet verplicht), een Verloren en Gevonden registratie doen. Dit staat los van de importmelding.

Vraag: Onze hond heeft een nestje gekregen, ook al was dit niet de bedoeling.
Wat moet ik nu doen?

Antwoord: Er zijn regels als men bedoeld of onbedoeld een nestje honden fokt. U, als eigenaar, moet de pups laten chippen en u moet voor de pups een EU-dierenpaspoort laten maken. Hiervoor moet u bij de dierenarts zijn.

Allereerst moet u een niet-bedrijfsmatig UBN-nummer aanvragen bij het RVO. Dat doet u hier. De dierenarts mag alleen honden chippen en een paspoort verstrekken als de eigenaar een UBN-nummer heeft. De dierenarts zorgt ervoor dat de registratie bij het RVO terechtkomt. Tenslotte moet u van de pups een geboortemelding doen. Dit doet u door een account aan te maken op www.hondregistreren.nl en vervolgens te kiezen voor ‘Nest/geboorte melden’ in uw account.

Als de pups naar een nieuwe eigenaar gaan doet u van de pup een afvoermelding. Dit doet u gemakkelijk in uw account door op het betreffende chipnummer te klikken en vervolgens de afvoermelding te doen. De nieuwe eigenaar moet hierop melden dat hij eigenaar is geworden van de pup. Hij maakt hiervoor een eigen account aan op www.hondregistreren.nl.

Wist u dat wij een informatieve folder hebben om aan de nieuwe eigenaar mee te geven? U kunt deze gratis bestellen als u de geboortemelding doet.

Vraag: Wij zijn als gezin op zoek naar een puppy. Waar moeten wij op letten?

Antwoord: Belangrijk is dat de pup is gechipt, een EU-dierenpaspoort heeft en dat de juiste, verplichte, registraties zijn gedaan én de fokker een UBN-nummer heeft.

Aan de hand van postcode en huisnummer kunt u controleren of er een UBN voor gezelschapsdieren op het betreffende adres is geregistreerd. Dit is een verplichting, ook al is het een eenmalig nestje. Binnenkort kunt u via link RVO check ✅ aan de hand van postcode huisnummer controleren of daar een UBN nummer aanwezig is. 

Bepalen of u van doen heeft met een serieuze, zorgzame fokker is niet altijd even eenvoudig.

Als u het chipnummer van één van de pups heeft, dan kunt u via RVO-check controleren of het EU-paspoort is geregeld, de geboortemelding is gedaan en de pup geregistreerd is.

Begint het nummer van de chip met ‘528’, dan heeft u van doen met een Nederlandse pup. Ziet u bij de registraties al afvoermeldingen staan, dan zijn er tussen u en de fokker nog andere eigenaren geweest. Mogelijk heeft u dan te maken met een hondenhandelaar.

Vraag altijd naar een koopovereenkomst. Dit is altijd verstandig, ook al is het een particuliere, eenmalige fokker.

Een aantal afspraken vastleggen, omtrent ziekte binnen een bepaalde tijd of ‘garantie’ is verstandig[WSd1] . Een aankoopbevestiging is al snel beter dan niets.

Hierbij geldt dat u vooral op uw gevoel moet afgaan. Voelt de fokker niet helemaal pluis aan, breek dan de koop af. Zoals Peter Gillis zegt: ‘Vertrouwen is goed, controleren is beter’.


 [WSd1] Spreek af dat wanneer u hondje laat controleren bij een dierenarts BV bij herhaal prik op 9 of 12 wkn leeftijd en er worden bezwarende afwijkingen geconstateerd hoe daarmee  wordt omgegaan. Wat als pup kort na aankoop problemen geeft bv diaree braken hoesten hoe dan te handelen.  

Vraag: Ik wil graag de naam van de hond en ons telefoonnummer en adres wijzigen. Hoe doe ik dit gemakkelijk?

Antwoord: Als u bent ingelogd op uw account kunt u wijzigingen doen van, zowel diergegevens als uw adresgegevens. Onder ‘Mijn gegevens’ in uw account. Vergeet niet om op opslaan te klikken, zodat aangepaste gegevens worden verwerkt.
Gegevens van huisdier kunt u aanpassen door op het betreffende chipnummer te klikken, ook hier weer niet vergeten te klikken op opslaan. 

Uw wachtwoord vergeten? Kies dan in het inlogscherm op Wachtwoord vergeten? In het verleden had u een gebruikersnaam, dat is nu uw e-mailadres. Weet u niet meer welk e-mailadres u gebruikt heeft? Stuur dan een mail naar hondregistreren@gmail.com met het chipnummer, uw postcode en huisnummer. Wij helpen u dan verder

Vraag: Ik kan niet meer inloggen. Mijn gebruikersnaam wordt niet herkend.

Antwoord: In het verleden werkten we met een gebruikersnaam en wachtwoord. U kon deze destijds zelf bepalen. In onze geheel vernieuwde database, per 1 november 2021, is uw gebruikersnaam vervallen. U gebruikt nu uw e-mailadres als gebruikersnaam.

Met de upgrade naar het nieuwe registratiesysteem zijn ook de wachtwoorden vervallen en zult u, als u uw account van voor november 2021 is, het wachtwoord opnieuw moeten instellen. Dit doet u door in het inlogscherm te klikken op Wachtwoord vergeten?

Mocht u uw mailadres niet meer actief zijn of u weet het ingevoerde mailadres niet meer. Stuur ons dan een mailtje met chipnummer, postcode en huisnummer. WhatsApp  mag ook.


Jaarlijks worden huisdieren zwervend aangetroffen om nu te zorgen dat deze snel terug zijn bij hun baasje is het handig als zij een chip hebben en geregistreerd staan in onze databank.
Hierdoor zijn contact gegevens snel en eenvoudig op te vragen.

Gevonden huisdieren Veilig en Snel Terug Bij Hun Baasje Dankzij een goede registratie.

Elk jaar worden talloze huisdieren zwervend aangetroffen. Om ervoor te zorgen dat deze geliefde dieren snel terugkeren naar hun baasjes, is het van groot belang dat ze een chip hebben en geregistreerd staan in onze databank.

Dankzij deze chipregistratie kunnen contactgegevens snel en eenvoudig worden opgevraagd, waardoor de hereniging tussen huisdier en eigenaar aanzienlijk wordt versneld. Dit systeem biedt niet alleen gemoedsrust voor huisdiereigenaren, maar zorgt er ook voor dat dieren niet onnodig lang in opvangcentra hoeven te verblijven.

Zorg ervoor dat uw huisdieren is gechipt en geregistreerd . Zo dragen we samen bij aan een veiligere en zorgzamere omgeving voor onze huisdieren..

www.hondregistreren.nl 

www.registrerenhuisdier.nl/

Een penning met een telefoonnummer toevoegen aan de identificatiemethoden van je huisdier biedt talloze voordelen die verder gaan dan alleen het chippen en registreren.

Niet iedereen heeft direct toegang tot de middelen om een gechipt huisdier te scannen. Een penning met telefoonnummer biedt een toegankelijke en universele manier voor iedereen om te helpen bij het herenigen van een verloren huisdier met zijn eigenaar.

Het toevoegen van een penning met een telefoonnummer zorgt voor onmiddellijke identificatie van je huisdier. Mocht je huisdier verdwalen of per ongeluk de deur uitrennen, dan kan een behulpzame voorbijganger eenvoudig contact met je opnemen. U bespaart hiermee kosten van dierenambulance en of kosten opnamen dierenasiel .

 Penning direct bestellen
10% korting met code HR10  

Sinds 2013 geldt er voor honden een verplichte I&R (Identificatie en Registratie).

De identificatie gebeurt via een microchip, ook wel een transponder genoemd.

Bepaalde gegevens van de hond en de houder, zoals de fokker, handelaar, importeur en baasjes, moeten worden geregistreerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze informatie wordt gebruikt voor controle en handhaving van wet- en regelgeving en voor fiscale doeleinden.