Verplichte registratie/meldingen hond

U bent de eerste Nederlandse eigenaar van de hond, u moet dan van de hond een importmelding laten doen door uw dierenarts. 
Hiervoor moet u beschikken  over een zgn UBN nummer niet bedrijfsmatig dit UBN nummer moet u aanvragen bij RVO dit doet u met uw Digid

Alles over ubn zie veel gestelde vragen UBN

Kosten voor een UBN (Uniek Bedrijfsnummer) voor niet-bedrijfsmatige doeleinden bedragen eenmalig € 19,-.

De kosten voor een importmelding via een dierenarts verschillen per dierenarts. U kunt uitgaan van een bedrag tussen € 50,- en € 80,-, gebaseerd op een consult plus de importmelding.

Daarnaast kunt u, indien gewenst (het is niet verplicht), een Verloren en Gevonden registratie doen. Dit staat los van de importmelding.

Onze hond heeft een nestje gekregen, ook al was dit niet de bedoeling. Wat moet ik nu doen?

Als uw hond een nestje heeft, moet u enkele stappen volgen:

Chippen en paspoort: Laat de pups chippen en zorg voor een EU-dierenpaspoort bij de dierenarts. Hiervoor heeft u een niet-bedrijfsmatig UBN-nummer nodig, dat u kunt aanvragen bij het RVO.

Registratie: De dierenarts zorgt voor het chippen en EU-dierenpaspoort.

U als eigenaar moet geboortemelding doen van het nestje dit doet u door een account aan te maken op www.hondregistreren.nl en vervolgens doet u in uw account een nest registratie. hiervoor heeft u nodig  chipnummers van de pups  en meer gegevens deze vindt u in het EU-dierenpaspoort van de pup en u heeft het chipnummer nodig van de moeder hond. 
De geboorte melding wordt automatisch door gezet naar RVO.

Afvoermelding:  Als de pups naar een nieuwe eigenaar gaan, meldt u dit in uw account op www.hondregistreren.nl. (klik op chipnummer van betrefende pup)
De nieuwe eigenaar maakt een eigen account aan en meldt dat hij de eigenaar is geworden door de pup in zijn account te registreren.

Informatieve folder: Bestel gratis onze informatieve folder voor de nieuwe eigenaar dit kunt u doen tijdens de geboortemelding.

Wanneer moet een hond  een EU-paspoort hebben.

Als deze geboren is na november 2021
Als hij de grens overgaat 
Als hond van eigenaar veranderd
Als hond naar dierenpension gaat

Het EU-dierenpaspoort wordt verstrekt door dierenarts.
Voor het verkrijgen van hiervan moet u als eigenaar een zgn UBN nummer hebben.
Zie hiervoor rubriek UBN.

 

Als eigenaar van een hond bent u verplicht dit te laten weten aan rvo, dit doet u door deze te registreren in een zgn portaal zoals  www.hondregistreren.nl.

Hiervoor maakt u een account aan waarna u in uw account uw hond registreerd de verplicht informatie wordt daarbij verzonden aan centrale database van de RVO.

Bent u op enig moment geen eigenaar meer dan meld u dit in uw account door op het chipnummer te klikken en vervolgens de hond af te melden.
 

 

Als u niet langer eigenaar bent van een hond of als deze gestorven is moet u deze afmelden.

Dit doet u in uw account.
Als u bent ingelogd klikt u op het chipnummer vervolgens komt  u in scherm met gegevens van uw hond u scrolt omlaag en daar hebt u de mogelijkheid om hond af te melden vergeet niet op opslaan te klikken zodat de aanpassingen verwerkt worden.